خطرات هوش مصنوعی – هوش مصنوعی به طور گسترده در صنایع مختلف به کار گرفته شده است و نقش آن روز به روز بیشتر میشود. با این حال، بررسی خطرات این فناوری ضروری است. AI میتواند بسیاری از جنبههای زندگی را بهبود بخشد، اما نباید خطرات احتمالی آن را نادیده بگیریم. برخی از کارشناسان هشدار میدهند که باید به خطرات احتمالی توجه کنیم، در حالی که برخی دیگر معتقدند که این هشدارها صرفاً برای ایجاد جاروجنجال است و هیچ خطر فوری وجود ندارد.در این مقاله، به بررسی مضرات، خطرات و معایب احتمالی هوش مصنوعی برای بشریت میپردازیم.
مضرات، خطرات و معایب هوش مصنوعی برای بشریت
1. افزایش نابرابری اجتماعی
یکی از عیوب وابستگی به فناوری هوش مصنوعی(Ai)، افزایش نابرابری اجتماعی است. استفاده از هوش مصنوعی و فناوریهای هوشمند میتواند باعث افزایش شکاف بین افراد و اجتماعها باشد. به عنوان مثال، افرادی که به دلایل مختلف نتوانند به این فناوریها دسترسی داشته باشند، ممکن است از مزایای آنها بهرهمند نشوند و در نتیجه نابرابری اجتماعی افزایش یابد. همچنین، استفاده از این امکان میتواند منجر به افزایش نابرابری در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شود. به عنوان مثال، در حوزههایی مانند بازار کار، افرادی که توانایی استفاده از فناوریهای هوشمند را ندارند، ممکن است با مشکلات بیشتری در یافتن شغل مواجه شوند و نابرابری اقتصادی بین افراد افزایش یابد.
2. از بین رفتن شغلها،ضرری جبران ناپذیر فناوری هوش مصنوعی
استفاده از فناوری AIدر صنایع مختلف، نقش مهمی در بهبود جوامع و افزایش کارایی دارد. با این حال، باید به خطرات احتمالی آن توجه کرد. یکی از مهمترین خطرات هوش مصنوعی، اتوماسیون یا خودکارسازی در شغلهای مختلف است. در این صورت، سیستمهای مربوطه این تکنولوژی میتوانند به جای انسانها، برای انجام بسیاری از کارها عملکرد بهتری داشته باشند. این موضوع میتواند منجر به اختلال در کار و افزایش نابرابری اجتماعی شود. همچنین، بسیاری از کارگران قادر به پیدا کردن شغل جدید نخواهند بود. بنابراین، باید به دقت به خطرات هوش مصنوعی توجه کرد و سعی کرد تا با راهکارهای مناسب، این خطرات را کاهش داد.
3.هشدار! هوش مصنوعی حریم خصوصی شما را نقض خواهد کرد!
مشکل اصلی در اینجا این است که با افزایش نگرانیهای امنیتی مبتنی بر تکنولوژی هوش مصنوعی و خطرات آن، تدابیر پیشگیری با استفاده از هوش مصنوعی نیز افزایش مییابند. این مسئله همچنین سوالاتی را به وجود میآورد که چگونه میتوان سیستمهای هوش مصنوعی را ایمن کرد؟ اگر از الگوریتمهای مربوطه برای دفاع در برابر نگرانیهای امنیتی استفاده میکنیم، باید اطمینان حاصل کنیم که سیستم هوش مصنوعی خود نیز ایمن است. در زمینه حریم خصوصی، شرکتهای بزرگ در چند سال گذشته تحت تاثیر قابل توجه دولتها و نهادهای نظارتی قرار گرفتهاند. باید به یاد داشت که روزانه حدود ۲.۵ ترابایت داده توسط کاربران تولید میشود و الگوریتمهای پیشرفته میتوانند پروفایلهای دقیقی را برای نمایش تبلیغات ایجاد کنند.
از دیگر نگرانیها میتوان به تکنولوژیهای تشخیص چهره اشاره کرد و گزارشها نشان میدهد که برخی از نیروهای پلیس در کشورهای مختلف برای شناسایی مجرمان یا افراد مشکوک از عینکهای هوشمند مجهز به نرمافزار تشخیص چهره استفاده میکنند. چنین تکنولوژیهایی ممکن است منجر به گسترش رژیمهای استبدادی شوند یا افراد یا گروههای با اهداف بدخواهانه از آنها سوءاستفاده کنند.
4. وابستگی به فناوری،عیب بزرگ فناوری بزرگ AI
وابستگی به فناوری در هوش مصنوعی به معنای وابستگی بشر به سیستمها و دستگاههای این تکنولوژی جدید است که برای انجام وظایف و خدمات مختلف در زندگی روزمره استفاده میشود. این وابستگی میتواند به دلایل مختلفی از جمله راحتی، کارایی، امکانات بیشتر، و یا حتی نیازهای اجتماعی و فرهنگی باشد. اما عیب این وابستگی این است که هر چقدر که بیشتر به فناوریAi وابسته شویم، ما همچنین بیشتر به خطرات و احتمال اختلالات آن نیز وابسته میشویم. برای مثال، اگر یک شبکه هوش مصنوعی یا یک سیستم خودران با مشکل روبرو شود، زندگی روزمرهی ما نیز تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. این امر میتواند منجر به اختلالات جدی در زندگی روزمره، از جمله تصادفات رانندگی یا اختلالات در تأمین مواد غذایی و داروها، شود.
مطالب پیشنهادی:
بهترین نرم افزار های هوش مصنوعی
هوش مصنوعی چت جی پی تی (ChatGPT)
5.جعل اخبار،خطر جدی هوش مصنوعی
تکنولوژی دیپفیک روزبهروز پیشرفتهتر میشود و تشخیص جعلی بودن ویدیوهای مبتنی بر آن دشوارتر است. این تکنولوژی عمدتاً برای ساخت ویدیوهای جعلی از افراد مشهور استفاده میشود، اما برخی کلاهبرداران با استفاده از تصویر پروفایل افراد معمولی در شبکههای اجتماعی ویدیوهای جعلی از آنها درست میکنند تا بتوانند باج دریافت کنند. همچنین، استفاده از هوش مصنوعی برای ویرایش تصاویر و شبیهسازی صدا نیز تأثیر زیادی بر جامعه دارد و باید عوارض استفاده از دیپ فیک را هم به عنوان یکی از مضرات هوش مصنوعی در نظر گرفت.
6.بدافزار در هوش مصنوعی
هوش مصنوعی(Artificial Intelligence) به طور روزافزون در هک کردن سیستمهای امنیتی و شکستن رمزگذاریهای مختلف پیشرفت میکند. بخشی از این پیشرفت به تکامل الگوریتمهای یادگیری ماشینی برمیگردد. این به معنای بهبود بدافزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی با آزمون و خطا است و با گذر زمان خطر آن نیز افزایش مییابد. بعضی فناوریهای هوشمند، مانند اتومبیلهای خودران، اهداف ایدهآلی برای این نوع بدافزارها هستند و مثلاً میتوانند برای ایجاد تصادف رانندگی یا ترافیک مورد استفاده قرار بگیرند.
با افزایش وابستگی ما به فناوریهای هوشمند و وابستگی به اینترنت، زندگی روزمرهی ما هم بیشتر از پیش تحت تأثیر خطر اختلال قرار میگیرد. با پیشرفت فناوری هوش مصنوعی، کاربردهای آن هم بیشتر میشود. اما متأسفانه یک تکنولوژی جدید قدرتمند همواره در معرض خطر سوءاستفاده قرار دارد. این خطرات تمام جنبههای زندگی روزمرهی ما را تحت تأثیر قرار میدهند؛ از حریم خصوصی و امنیت سیاسی گرفته تا اتوماسیون شغلها. اولین گام در کاهش خطرات هوش مصنوعی این است که تصمیم بگیریم این فناوری در چه موقعیتهایی استفاده شود و در چه شرایطی از استفاده از آن اجتناب کنیم.
مطالب پر بازدید:
خرید قسطی گوشی موبایل و لپ تاپ ( اقساطی بدون ضامن) آنلاین و حضوری