امروزه صفحه نمایش ها با تکنولوژی های مختلف در خرید گوشی موبایل از اهمیت زیادی برخوردار است. هر کدام از این صفحه نمایش ها ویژگی منحصر به فرد خود را دارند. بنابراین اگر می خواهید بهترین صفحه نمایش گوشی را انتخاب کنید، ویژگی های هر کدام را بخوانید و بر اساس کاربرد، بهترین را از دید خود انتخاب کنید. انتخاب صفحه نمایش مناسب در عمر باتری گوشی نیز تاثیر به سزایی دارد. در ادامه به انواع آن می پردازیم.
انواع صفحه نمایش گوشی موبایل
- TFT LCD
- IPS LCD
- Resistive Touchscreen LCD
- Capacitive Touchsceen LCD
- OLED
- AMOLED
- Super AMOLED
- Retina Display
- Haptic / Tactile touchscreen
در تقسیم بندی کلی دو نوع صفحه نمایش در هنگام خرید تلفن همراه مورد توجه کاربران قرار می گیرد. به طور کل دو نوع فناوری در صفحه های نمایش گوشی موبایل وجود دارد؛ LCD و OLED. OLED به نسبت LCD فناوری جدیدتری دارد. به همین دلیل است که در سال های اخیر استفاده از آن رونق گرفته است. TFT LCD نیز یکی از رایج ترین صفحه نمایش ها در تلفن های همراه است. در ادامه به تکنولوژی LCD و OLED می پردازیم.
گوشی سامسونگ بخریم یا شیائومی؟
صفحه نمایش LCD
این نوع از نمایشگرها شامل کریستال مایع می باشند. از خصوصیت این صفحه این است که می تواند رنگ ها را با تفکیک به نمایش بگذارد. کیفیت تصاویر در این نمایشگرها افت نمی کند. در این تکنولوژی یک پس زمسنه نورانی به پیکسل ها می تابد. این فناوری قدیمی است و نسبت به فناوری های پیشرفته تر از قیمت ارازن تری برخوردار است. یکی از پرفروش ترین فناوری های LCD، می توان یه LED اشاره کرد. LEDها نیاز به وجود نور پس زمینه ندارند. تفکیک رنگ ها آن ها و شیوه عملکرد آن ها در مقابل نور خورشید در مقایسه با TFT LCD که یک فناوری قدیمی تر به شمار می رود، بهتر است.
فناوری OLED
این فناوری یکی از گزان ترین و با کیفیت ترین فناوری ها را در گوشی های موبایل یبه نمایش می گذارد. از موارد استفاده آن می توان به آیفون پرومکس 13 اشاره کرد. تفکیک رنگ و دقت بالا، زاویه دید، اشباع رنگ این تکنولوژی را بی رقیب کرده است. اما قیمت آن به نسبت فناوری LCD گران تر است. بنابراین در گوشی های اقتصادی از آن استفاده نمی شود. توانایی تولید رنگ مشکی خالص یکی دیگر از ویژگی هایی است که این صفحه نمایش را منحصر به فرد می کند.